Palvelut

Suorakaadot

Suorakaato ovat yksinkertaisin ja yleisin puunkaato menetelmä. Jos puun kaataminen ei onnistu suorakaatona niin silloin käytän kaatoon kiipeilytekniikkaa. Esimerkiksi piha on liian ahdas suorakaadolle.

Kiipeilykaadot

Kiipeilykaadossa karsitaan kiipeillen oksat, kaadetaan latva ja alas tullessa lyhennetään runkoa tarpeen mukaan. Viimeisenä kaadan loppuosan rungosta. Tarvittaessa käytän rungon ja oksien hallittuun laskuun köysiä. Esimerkiksi rakennuksen päällä olevat oksat, muiden istutuksien suojelu tai tila on liian ahdas.

Ongelmapuun kaadot

Olen erikoistunut ongelmapuiden kaatamiseen. Tällaisia ovat esimerkiksi puut, jotka ovat ahtaassa paikassa ja puun poisto pitää hoitaa vahingoittamatta muuta ympäristöä. Kaikissa puun kaadoissa arvioin aina paikan päällä kaatoon tarvittavat toimenpiteet.

Mitä tapahtuu puukaadon jälkeen?

Puukaadon jälkeen rungosta saadaan kätevästi polttopuita. Halutessanne sahaan puut klapimittaan ja siirrän pölkyt ja risut haluttuun paikkaan. Kauttani onnistuu myös oksien ja rungon kuljetus pois pihaltanne. Voin myös hakettaa oksat pieneksi hakkeeksi jota voi käyttää kasvustojen alle tai täytemaaksi.


Kantojyrsintää

Kantojen jyrsinnällä saat kannot pois nopeasti ja vaivattomasti. Nurmikkoystävällinen, tehokas jyrsijä poistaa kaiken kokoiset kannot pihapiiristäsi. Poistata kannot ja nurmikon leikkuu sujuu ongelmitta. Älä turhaan pyöri ruohonleikkurillasi kantojen ympäri tai jopa riko leikkuriasi kantoon.